Pyszne serniczki upieczone w kokilkach z obłędnie pyszną suszoną morelą. Morele od HELIO są suszone bez konserwantów, uwielbiam je. Są mięciutkie i idealne do wypieków czy tak do podjadania wprost z opakowania. Polecam i serniczki i morele :)
Potrzebujemy:
Na masę serową:
3 jajka
12,5 dag masła lub margaryny
pół szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy z wiadereczka )
2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
Dodatkowo:
15 dag suszonej moreli od HELIO
masło lub margaryna do posmarowani kokilek
kasza manna do oprószenia kokilek
Wykonanie pysznych serniczków z morelami:
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy ser i budynie w proszku i ponownie ucieramy.
2. Kokilki smarujemy bardzo cieniutko masłem lub margarynę, oprószamy kaszą manną. Nakładamy masę serową i lekko wciskamy po kilka moreli.
3. Serniczki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 50 minut. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 6 porcji, ale ilość zależy od wielkości kokilek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
A tutaj produkt, którego użyłam do upieczenia tych pysznych serniczków:
Iza bardzo pomysłowe serniczki, aż ochoty nabrałam:)
OdpowiedzUsuńTo koniecznie musisz takie upiec :)
UsuńSuper, pyszna propozycja na deser :)
OdpowiedzUsuńSmakowite serniczki <3
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na takie mini wersje :)
Dziękuję i polecam takie serniczki :)
UsuńJakie pyszne serniczki. mam takie kokilki i nigdy nie uzywam. dziekuje za podpowiedz. A morele znam i bardzo lubie :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńBardzo polecam :) U mnie kokilki ciągle są w użyciu :) Również pozdrawiam :)
Usuń