Potrzebujemy:
Na ciasto:
2 jajka
pół szklanki cukru pudru
2 szklanki mąki tortowej
20 dag masła lub margaryny
1 cukier waniliowy
2 łyżki sypkiego maku
2 kopiaste łyżki wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
mąka pszenna do podsypania stolnicy
Wykonanie pysznych ciasteczek:
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy dowolną foremką ciasteczka i układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
2. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut do zrumienienia. Upieczone studzimy.
3. Ciasteczka podajemy. Smacznego.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 4 blaszki ciasteczek.
Świetne i aromatyczne ciasteczka. Bardzo lubię zapach pieczonego kokosu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPycha ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńLubię piec ciasteczka, więc przepis z przyjemnością wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Bardzo polecam :) Są pyszne :)
UsuńUwielbiam wypieki z kokosem, a takie ciasteczka nie sposób im się oprzeć :-)
OdpowiedzUsuńNie sposób :) Po jednym ciasteczku sięga się po drugie:)
UsuńSuper! Szybciutko i smaczniutko. Już je polubiliśmy :)
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia, a ciasteczka muszą być pyszne
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Nie ukrywam, że ciasteczka wyszły pyszne :)
Usuń