sobota, 25 lipca 2020

Jajecznica z koperkiem i szczypiorkiem podana na waflach ryżowych

Pyszna i aromatyczna jajecznica. Idealna na śniadanie lub kolację. Usmażona na prawdziwym maśle i z dodatkiem mleka. Po mimo tego, że lubię dobrze wysmażoną wyszła puszysta. Pachnąca koperkiem i szczypiorkiem. Podana na chrupiących waflach ryżowych. Prosto i pysznie. Polecam :)








Potrzebujemy:
4 jajka
1 łyżka masła 82 %
sól do smaku
pieprz kolorowy mielony do smaku
2 łyżki mleka
szczypiorek siekany według uznania
koperek siekany według uznania
kilka wafli ryżowych od Kupiec


Wykonanie pysznej jajecznicy:

1. Jajka wbijamy do miseczki, wlewamy mleko, dodajemy sól i pieprz do smaku, roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka i smażymy mieszając aż się zetną. Ja lubię taką dobrze wysmażoną jajecznicę, ale smażymy tak jak lubimy. Na koniec dodajemy koperek i szczypiorek i mieszamy.

2. Na wafle ryżowe nakładamy po porcji jajecznicy, posypujemy jeszcze dodatkowo koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy.

Moje rady:
Porcja dla dwóch osób.
Można zrobić z większej porcji.

 #kupiec #zdrowaradosczycia #ambasadorkupiec

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz