Ta pasta jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna. Młody jęczmień jest w niej lekko wyczuwalny. Polecam do świeżego pieczywa na śniadanie lub kolację. Do przygotowania tej pasty użyłam młodego jęczmienia sproszkowanego od SKWORCU . Zapraszam:)
Składniki:
25 dag sera białego
2 jajka
4 łyżki jogurtu naturalnego
sól do smaku
2 łyżeczki młodego jęczmienia sproszkowanego
szczypiorek według uznania
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek, następnie drobno kroimy.
2. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno kroimy.
3. Ser biały mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy jajka, szczypiorek, młody jęczmień, dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
5. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz