Owsianka to doskonałe rozwiązanie na pyszne i sycące śniadanie. Ostatnio uwielbiam owsiankę przygotowaną na mleku migdałowym, wychodzi idealna, taka lekko słodka, nie trzeba jej dosładzać. Podałam ją z masłem orzechowym, orzechami włoskimi i bananem. Bardzo polecam :)
Do wykonania owsianki użyłam orzechów włoskich od Helio . Orzechy pochodzą z upraw ekologicznych i są w 100 % naturalne. Ich jakość jest bardzo wysoka. Polecam :)
Potrzebujemy:
1 szklanka mleka migdałowego
pół szklanki płatków owsianych górskich
1 banan
1 spora łyżka masła orzechowego
2 łyżki orzechów włoskich od Helio
Wykonanie pysznej owsianki:
1. Mleko migdałowe zagotowujemy, wsypujemy płatki i gotujemy do zgęstnienia często mieszając.
2. Gotową owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, orzechy drobno pokrojone i banana pokrojonego w plasterki.
3. Owsianka jest gotowa do podania. Smacznego.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi jedna porcja.
Owsianki nie słodziłam, na mleku migdałowym jest słodka.
A tutaj produkt, którego użyłam do wykonania tej pysznej owsianki:
Pyszna owsianka, na mleku migdałowym nigdy nie robiłam :-)
OdpowiedzUsuńAsiu bardzo polecam :) Taką uwielbiamy, jest pyszna :)
Usuń