Bardzo smaczna pasta na śniadanie czy kolację. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, do tej pasty upiekłam chlebek z ziarnami. Pasta jest dość słona, ale to za sprawą serka. Jak ktoś lubi takie smaki to bardzo polecam. Prosto, pysznie i raz, dwa. Smacznych inspiracji Wam życzę.
Potrzebujemy:
1 puszka makreli w pomidorach
opakowanie serka sałatkowo-kanapkowego 270 g ( ser typu feta, solankowy ser )
pół małej cebuli ( można dać więcej jak ktoś lubi )
2 ogórki kiszone
pieprz czarny mielony do smaku
natka pietruszki według uznania ( świeża lub suszona )
Wykonanie pysznej pasty:
1. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, ogórki kroimy w trochę większą kostkę.
2. Do miseczki przekładamy ser i dodajmy makrelę z sosem, rozcieramy widelcem do dokładnego połączenia się, następnie dodajemy cebulę, ogórki i natkę pietruszki, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Pasty nie solimy.
3. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.
Moje rady:
Pastę chłodzimy w lodówce.
Pasty nie solimy ponieważ ser jest już bardzo słony.
Porcja dla 4 osób.
Można dać więcej cebuli jak ktoś lubi, dla mnie tyle było w sam raz.
Gdy damy pół opakowania sera pasta będzie mniej słona.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz