Dzień Dobry w sobotę.
Potrzebujemy:
1 główka średniej kapusty białej
4 średnie cebule
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
kminek mielony według uznania
przyprawa do dań z kapusty według uznania
Wykonanie pysznej kapusty:
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, płuczemy, osuszamy i drobno kroimy. Zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będzie miękka dokładanie odcedzamy.
2. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, następnie smażymy do miękkości i zrumienienia na maśle. Następnie wraz z tłuszczem przekładamy do kapusty.
3. Następnie kapustę z cebulą przesmażamy przez kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą, pieprzem, kminkiem i przyprawą do kapusty. W razie potrzeby można dodać masła do przesmażania.
4. Gotową kapustę podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Pyszny dodatek do drugiego dania. Ja nie dodaję kminku ale muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńMy bardzo lubimy kapustę z kminkiem :) Polecam spróbować :)
Usuńpodoba mi się tak przyrządzona kapusta
OdpowiedzUsuńSuper :) Polecam zrobić, bo jest pyszna :)
Usuń