Pyszne ciasto. Bardzo wilgotne. Trochę takie zakalcowate, ale takie ma być. Mało słodkie, ale można dodać więcej cukru, dla mnie było w sam raz. Polecam spróbować.
Potrzebujemy:
4 jajka
2 jogurty skyry naturalne ( po 150 g każdy )
1 łyżka kakao
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
70 g mąki tortowej
40 ml wody
Wykonanie pysznego brownie:
1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, jogurty i wodę, mieszamy ,,rózgą'' lub łyżką, wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.
4. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Ciasto można pokroić na 16 porcji.
Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
Ciasto z wyglądu jest takie zakalcowate, ale takie ma być.
Można dodać więcej cukru.
Fajne takie 😄taki grubszy naleśniki 😉
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńojj do kawy teraz bym sobie zjadła takie
OdpowiedzUsuńCzęstuj się :)
UsuńCzy nadaje się do mrożenia?
OdpowiedzUsuńMyślę, że tak :)
Usuń