piątek, 11 czerwca 2021

Brownie na jogurtach skyr

Pyszne ciasto. Bardzo wilgotne. Trochę takie zakalcowate, ale takie ma być. Mało słodkie, ale można dodać więcej cukru, dla mnie było w sam raz. Polecam spróbować.

 




 Potrzebujemy:

4 jajka

2 jogurty skyry naturalne ( po 150 g każdy )

1 łyżka kakao

1 łyżka cukru 

1 łyżeczka proszku do pieczenia

70 g mąki tortowej

40 ml wody

 


Wykonanie pysznego brownie:


1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, jogurty i wodę, mieszamy ,,rózgą'' lub łyżką, wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.

2. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm.

3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.

4. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.


Moje rady:

Ciasto można pokroić na 16 porcji.

Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm.

Ciasto z wyglądu jest takie zakalcowate, ale takie ma być.

Można dodać więcej cukru.

6 komentarzy: