Takie śniadanie to miła odmiana od kanapek czy owsianek. Pysznie wygląda i smakuje doskonale. Wybrałam lekko pikantne wafle kukurydziane z jagłą i pieprzem. Podałam je z twarożkiem z rzodkiewką, szczypiorkiem i chrupiącą zieloną sałatą. Wyszło kolorowo, pysznie i zdrowo. Takie kanapki można zabrać w pudełku śniadaniowym do pracy czy szkoły. Bardzo polecam.
Potrzebujemy:
25 dag sera białego chudego
kilka łyżek śmietany 18 %
sól do smaku
kilka rzodkiewek
szczypiorek według uznania
kilka liści sałaty zielonej
1 opakowanie wafli kukurydzianych z jagłą i pieprzem od KUPIEC
Wykonanie pysznego śniadania:
1. Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Szczypiorek i rzodkiewki drobno kroimy.
2. Ser biały mieszamy ze śmietaną i solą do smaku. Dodajemy szczypiorek i rzodkiewki i dokładnie mieszamy.
3. Na wafel nakładamy sałatę, twarożek i przykładamy drugim waflem. Postępujemy tak do wyczerpania składników.
4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
#zdrowaradosczycia #kupiec #ambasadorkupiec
Wafle ryżowe uwielbiam, ale smakowe, np. serowe lub paprykowe.
OdpowiedzUsuńTe są pyszne, polecam spróbować, takie lekko pikantne :)
UsuńŚwietne leciutkie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :)
UsuńPrzysiadam się:) bardzo lubię takie śniadania.
OdpowiedzUsuńZapraszam :) Częstuj się :)
Usuńwyglądają niezwykle apetycznie
OdpowiedzUsuń