Pyszna kalarepka duszona na maśle z dodatkiem koncentratu pomidorowego i
świeżego koperku. Polecam jako dodatek do drugiego dania, np. do
ziemniaków i jajka sadzonego. Macie ochotę na kalarepkę w takim wydaniu? Zróbcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :)
Składniki:
4 kalarepki
2 łyżki masła
4 łyżki koncentratu pomidorowego
pół pęczka świeżego koperku
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Wykonanie kalarepki duszonej na maśle:
1.Kalarepki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek płuczemy, dokładnie osuszamy i siekamy.
2. Kalarepkę przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do
miękkości, miękką dokładnie odcedzamy, dodajemy masło, koperek i
koncentrat pomidorowy.
3. Kalarepkę dusimy kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
4. Podajemy i smacznego.
Bardzo smaczna propozycja :) Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
UsuńSuper propozycja :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń