Dzisiaj mam dla Was recepturę na pyszne, proste i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Wykonamy je dosłownie w pięć minut plus pieczenie. Z tej receptury wychodzi 12 ciasteczek. Możecie je zabrać ze sobą na piknik, do szkoły czy pracy. Dla wielbicieli masła orzechowego i nie tylko. Bardzo polecam. Upieczcie i dajcie znać czy smakowały. Udanych wypieków.
Potrzebujemy:
2 banany
1 pełna szklanka płatków owsianych błyskawicznych
pół szklanki masła orzechowego
8 kostek mlecznej czekolady
Wykonanie pysznych ciasteczek:
1. Obrane banany przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, dodajemy płatki owsiane i masło orzechowe, dokładnie mieszamy.
2. Na blaszki wyłożone papierem do pieczenia nakładamy porcje masy i formujemy okrągłe ciasteczka, ja formowałam za pomocą dwóch łyżek. Ciasteczka posypujemy pokrojoną drobno czekoladą.
3. Ciasteczka pieczemy do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika. Może być dłuższy lub krótszy.
4. Ciasteczka studzimy na metalowej kratce. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszło mi 12 sztuk ciasteczek.
Użyłam masła orzechowego 100 % orzechów.
Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika. Może być dłuższy lub krótszy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz