Pyszna owsianka z płatków pełnoziarnistych i otrębów owsianych. Pyszna i pożywna. Z masłem orzechowym i bananem. Wegańska. Idealna na pożywne śniadanie. Wykonanie takiej owsianki to dosłownie 10 minut. Warto ją przygotować, przynajmniej ja uwielbiam takie owsianki. Gdy ją ładnie udekorujemy, będzie nam jeszcze lepiej smakowała. Polecam.
Potrzebujemy:
1 szklanka napoju ( mleka ) migdałowego
pół szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych od KUPIEC
2 łyżki otrębów owsianych od KUPIEC
2 łyżki masła orzechowego
1 mały banan
bratki do dekoracji ( kwiaty jadalne )
Wykonanie pysznej owsianki:
1. Napój migdałowy wlewamy do garnka, zagotowujemy, wsypujemy płatki i otręby, gotujemy kilka minut często mieszając. Owsianka zgęstnieje a płatki napęcznieją. Owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy.
2. Tak przygotowaną owsiankę podajemy udekorowaną plasterkami banana i bratkami. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi jedna porcja.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
#zdrowaradosczycia #kupiec #ambasdorkupiec
I kolejna pyszna porcja zdrowia:)
OdpowiedzUsuńTakiej owsianki się nie odmawia, pyszna 🙂😍
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą :)
UsuńPyszne śniadanie
OdpowiedzUsuń