niedziela, 24 października 2021

Wegańska owsianka z masłem orzechowym

Pyszna owsianka z płatków pełnoziarnistych i otrębów owsianych. Pyszna i pożywna. Z masłem orzechowym i bananem. Wegańska. Idealna na pożywne śniadanie. Wykonanie takiej owsianki to dosłownie 10 minut. Warto ją przygotować, przynajmniej ja uwielbiam takie owsianki. Gdy ją ładnie udekorujemy, będzie nam jeszcze lepiej smakowała. Polecam.

 


 

 Potrzebujemy:

1 szklanka napoju ( mleka ) migdałowego 

pół szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych od KUPIEC

2 łyżki otrębów owsianych od KUPIEC

2 łyżki masła orzechowego

1 mały banan

bratki do dekoracji ( kwiaty jadalne )

 


Wykonanie pysznej owsianki:


1. Napój migdałowy wlewamy do garnka, zagotowujemy, wsypujemy płatki i otręby, gotujemy kilka minut często mieszając. Owsianka zgęstnieje a płatki napęcznieją. Owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy.

2. Tak przygotowaną owsiankę podajemy udekorowaną plasterkami banana i bratkami. Smacznego życzę.


Moje rady:

Z tej receptury wychodzi jedna porcja.

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.


#zdrowaradosczycia #kupiec #ambasdorkupiec

4 komentarze: