Na zdrowe śniadanie czy kolację polecam pyszną owsiankę. Owsiankę pieczoną w piekarniku. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i upiec, a potem ładnie udekorować. Do płatków owsianych dołożyłam otrębów owsianych, przez to owsianka jest bardziej sycąca i ma więcej błonnika. Pysznie smakuje i pachnie bananem, wzbogaciłam ją miodem prawdziwym. Wyszło zdrowo i pysznie.
Potrzebujemy:
Na owsiankę:
1 średni banan
pół szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych od KUPIEC
2 łyżki otrębów owsianych od KUPIEC
1 łyżeczka miodu prawdziwego
4 łyżki mleka ( napoju ) migdałowego
Dodatkowo:
kilka plasterków banana
sok z cytryny
listki melisy cytrynowej do dekoracji
odrobina miodu prawdziwego
Wykonanie pysznej owsianki:
1. Banana przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Następnie masę przekładamy do kokilki. Pieczemy w piekarniku do zrumienienia się w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
2. Plasterki banana skrapiamy sokiem z cytryny, dekorujemy upieczoną owsiankę, dekorujemy melisą i polewamy miodem. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z podanych składników wychodzi jedna porcja owsianki.
#zdrowaradosczycia #kupiec #ambasadorkupiec
Idealna propozycja na pożywne śniadanie, zwłaszcza teraz takich nam trzeba!:)
OdpowiedzUsuńTo bardzo Monia polecam, ja ostatnio uwielbiam owsianki na śniadanie, zawsze jem przed pracą :)
UsuńJa owsianki bardzo rzadko jadam, ale pieczonej jeszcze nigdy nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować pieczoną, jest pyszna :)
Usuńsuper pomysł
OdpowiedzUsuń