niedziela, 24 października 2021

Bananowa owsianka z piekarnika z otrębami owsianymi

Na zdrowe śniadanie czy kolację polecam pyszną owsiankę. Owsiankę pieczoną w piekarniku. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i upiec, a potem ładnie udekorować. Do płatków owsianych dołożyłam otrębów owsianych, przez to owsianka jest bardziej sycąca i ma więcej błonnika. Pysznie smakuje i pachnie bananem, wzbogaciłam ją miodem prawdziwym. Wyszło zdrowo i pysznie.






Potrzebujemy:

 

Na owsiankę:

1 średni banan

pół szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych od KUPIEC

2 łyżki otrębów owsianych od KUPIEC

1 łyżeczka miodu prawdziwego

4 łyżki mleka ( napoju ) migdałowego

 

Dodatkowo:

kilka plasterków banana

sok z cytryny

listki melisy cytrynowej do dekoracji

odrobina miodu prawdziwego 


 

Wykonanie pysznej owsianki:

 

1. Banana przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Następnie masę przekładamy do kokilki. Pieczemy w piekarniku do zrumienienia się  w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

2. Plasterki banana skrapiamy sokiem z cytryny, dekorujemy upieczoną owsiankę, dekorujemy melisą i polewamy miodem. Podajemy. Smacznego życzę.


Moje rady:

Z podanych składników wychodzi jedna porcja owsianki.

 

 #zdrowaradosczycia #kupiec #ambasadorkupiec

 

 

5 komentarzy:

  1. Idealna propozycja na pożywne śniadanie, zwłaszcza teraz takich nam trzeba!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To bardzo Monia polecam, ja ostatnio uwielbiam owsianki na śniadanie, zawsze jem przed pracą :)

      Usuń
  2. Ja owsianki bardzo rzadko jadam, ale pieczonej jeszcze nigdy nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń