Makaron z serem białym i cebulką
Moja propozycja na prosty i bardzo smaczny obiad. Do przygotowania w niecałe pół godziny. Osobiście bardzo uwielbiam, kto nie próbował to polecam. Spróbujcie i dajcie znać czy smakowało. Poniżej filmik z wykonania. Zapraszam.
Potrzebujemy:
1 cebula ( u mnie taka średnia )
2 spore łyżki masła 82 % ( można mniej )
200 g dowolnego makaronu ( u mnie świderki )
150 g sera białego chudego
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Wykonanie:
1. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę, wraz z masłem przekładamy na patelnię, oprószamy solą i smażymy do miękkości i ładnego zrumienienia się.
2. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, a następnie dokładnie odcedzamy.
3. Ser biały wkruszamy do miski, solimy, następnie dodajemy cebulkę z tłuszczem, tłuszcz dodajemy według uznania, makaron, pieprz czarny mielony do smaku i dokładnie mieszamy. Ewentualnie jeszcze przyprawiamy.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 3-4 porcje. Trzy większe, a cztery mniejsze.
Danie można później odsmażyć na patelni.
Najlepiej podawać od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz