Małe serniczki w formie muffinek. Takie na szybki podwieczorek. Użyłam do nich serka waniliowego o smaku truskawkowym, który zalegał mi w lodówce. Sprawdzą się z filiżanką aromatycznej kawy. Idealne na podwieczorek. Można zabrać je ze sobą na spacer, do pracy czy na piknik. Bardzo polecam.
Potrzebujemy:
50 dag serka homogenizowanego ( użyłam truskawkowego )
2 jajka
pół szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
10 dag masła lub margaryny
małe biszkopty ( takie malutkie okrągłe )
płatki migdałowe 3-4 łyżki
Wykonanie pysznych małych serniczków:
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Na koniec dodajemy budyń w proszku i serek, chwilę dokładnie ucieramy.
2. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej dajemy po kilka biszkopcików, a następnie masę serową. Górę serniczków również posypujemy biszkoptami i płatkami migdałowymi.
3. Serniczki pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 40-45 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnia. Upieczone studzimy.
4. Gotowe podajmy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 12 sztuk serniczków.
Z papilotek dobrze jest je wyciągać jak już będą bardzo zimne.
Super proste i super smakowite serniczki.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo ❤️
UsuńSmakowity pomysł na serniczki :D
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo ♥️🥰
Usuń