niedziela, 23 lipca 2017

Domowe lody kokosowe.

Lubicie domowe lody? Myślę, że tak, bo takie są najlepsze. Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne lody na serku mascarpone i śmietance kremówce z dodatkiem wiórek kokosowych. Lody w smaku są bardzo delikatne i wprost rozpływają się w ustach. Przepis bardzo polecam. Zapraszam :)




Składniki:
25 dag serka mascarpone
330 ml śmietany kremówki 30 %
cukier puder do smaku
4 łyżki wiórek kokosowych

Wykonanie:

1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i wiórki kokosowe, cały czas ubijamy dodając cukier puder do smaku.

2. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.

3. Masę lodową mrozimy aż będzie miała odpowiednią konsystencję od czasu do czasu mieszając, dzięki temu lody będą bardziej puszyste.

4. Gotowe lody podajemy i życzę smacznego.

6 komentarzy: