Takie nadziewane jajka są pyszne. Nadzienie przygotowałam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, suszonych pomidorów i szczypiorku. Idealne na przekąskę, kolację czy śniadanie. Na różne okazje. Prosto i bardzo pysznie. Bardzo polecam.
Potrzebujemy:
6 jajek
3 łyżki majonezu
2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów
kilka liści czosnku niedźwiedziego
pieprz czarny mielony do smaku
ewentualnie sól do smaku
posiekany szczypiorek według uznania
bratki ( kwiaty )
Wykonanie pysznych nadziewanych jajek:
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Żółtka przekładamy do miseczki.
2. Do żółtek dodajemy majonez i rozcieramy widelcem. Dodajemy suszone pomidory, szczypiorek, posiekany czosnek niedźwiedzi i pieprz czarny do smaku. Dokładnie mieszamy. Można dosolić według uznania.
3. Połówki białek napełniamy nadzieniem. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy bratkami i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Jajka można podać od razu po przygotowaniu lub schłodzone z lodówki.
Porcja dla trzech osób.
Dodajemy dowolną ilość czosnku niedźwiedziego i szczypiorku.
Bratki można pominąć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz