sobota, 6 kwietnia 2024

Nadziewane jajka z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami

 Takie nadziewane jajka są pyszne. Nadzienie przygotowałam z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, suszonych pomidorów i szczypiorku. Idealne na przekąskę, kolację czy śniadanie. Na różne okazje. Prosto i bardzo pysznie. Bardzo polecam.

 


Potrzebujemy:

6 jajek

3 łyżki majonezu

2 łyżki drobno pokrojonych suszonych pomidorów

kilka liści czosnku niedźwiedziego

pieprz czarny mielony do smaku

ewentualnie sól do smaku

posiekany szczypiorek według uznania

bratki ( kwiaty )

 

 

Wykonanie pysznych nadziewanych jajek:

 

1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Żółtka przekładamy do miseczki.

2. Do żółtek dodajemy majonez i rozcieramy widelcem.  Dodajemy suszone pomidory, szczypiorek, posiekany czosnek niedźwiedzi i pieprz czarny do smaku. Dokładnie mieszamy. Można dosolić według uznania.

3. Połówki białek napełniamy nadzieniem. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy bratkami i podajemy. Smacznego życzę.



 

Moje rady:

Jajka można podać od razu po przygotowaniu lub schłodzone z lodówki.

Porcja dla trzech osób.

Dodajemy dowolną ilość czosnku niedźwiedziego i szczypiorku.

Bratki można pominąć.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz