Najpyszniejsza owsianka na świecie to ta z piekarnika. Idealna na śniadanie czy podwieczorek. Smakuje na gorąco jak i na zimno. Z tym, że na zimno przypomina w smaku trochę sernik. Kilka prostych składników i mamy pyszne jedzenie. To kto chętny?
Potrzebujemy:
100 g płatków owsianych
360 g śmietany 18 %
2 jajka
pół szklanki rodzynek
8 kostek mlecznej czekolady
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Wykonanie pysznej owsianki z piekarnika:
1. Do miski przekładamy płatki owsiane, cynamon, dodajemy śmietanę, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy, wsypujemy rodzynki i ponownie mieszamy.
2. Masę przekładamy do kokilek, na wierzchu układamy po 2 kostki czekolady.
3. Owsiankę pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i ,,ścięcia'' masy.
4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.
super pomysł
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńNigdy nie robiłam ani nie jadłam takiej pieczonej owsianki :)
OdpowiedzUsuńPolecam, ja ją uwielbiam :)
Usuńo matko, ale kusisz! Boska propozycja:)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńNigdy nie piekłam owsianki, pomyślę o tym :)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam :) Ja ją uwielbiam :)
Usuń