Sałatka do obiadu z kapusty pekińskiej i marchewki 💚💚
Idealna do drugiego dania, do ziemniaków i mięsa. Polecam.
Poniżej mam dla Was filmik z wykonania. Zapraszam.
Potrzebujemy:
1 mała kapusta pekińska lub połowa większej
2 średnie marchewki
3-4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
3-4 łyżki majonezu
2-3 łyżeczki musztardy miodowej
1 łyżeczka suszonego koperku
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Wykonanie pysznej sałatki:
1. Kapustę drobno kroimy. Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do pokrojonej kapusty. Dodajemy jogurt, majonez, musztardę i przyprawy, następnie dokładnie mieszamy.
2. Sałatkę odstawiamy, żeby składniki przegryzły się. Ja lubię dodatkowo schłodzić w lodówce. Po tym czasie podajemy. Smacznego życzę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz