Maślane ciasteczka z czekoladą i kokosem 🌲🌲
Pyszne ciasteczka z kawałkami czekolady i wiórkami kokosowymi. Idealne do pochrupania, ale również na świąteczny stół. Maślane, pachnące i chrupiące. Upieczecie. Ich ilość zależy od wielkości foremki i od grubości wałkowanego ciasta 🌲🌲
Poniżej mam dla Was filmik z wykonania. Zapraszam serdecznie.
Potrzebujemy:
2 szklanki mąki tortowej ( przesianej )
50 gramów cukru pudru ( przesianego)
200 gramów miękkiego masła 82 %
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 żółtka
50 gramów mlecznej czekolady ( drobno pokrojonej )
3-4 łyżki wiórek kokosowych
Wykonanie pysznych ciasteczek:
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
2. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się się przez około 15-20 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika. Gotowego studzimy i podajemy. Smacznego życzę 🌲🌲
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz