Pyszna i kolorowa sałatka. Cieszy oko, a po ładnie podane jedzenie sięgamy z większą przyjemnością. Sałatka jest lekka i mało kaloryczna, zdrowa i pożywna. Możemy ją przygotować na pierwsze i drugie śniadanie, kolację czy lekki obiad. Zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Zróbcie taką.
Potrzebujemy:
4 spore garści roszponki
pęczek rzodkiewek
pół puszki kukurydzy
25 dag małych pomidorków
ulubiony sos sałatkowy
Wykonanie pysznej sałatki:
1. Warzywa myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Roszponkę płuczemy i dokładnie osuszamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Wszystkie składniki sałatki ze sobą mieszamy.
3. Podajemy od razu po przygotowaniu lub schłodzeniu z lodówki.
Moje rady:
Porcja dla 2 osób.
Używamy dowolnego sosu sałatkowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz