poniedziałek, 1 maja 2017

Wiosenne naleśniki.

Bardzo lubię sezonowość w kuchni, dlatego zawsze z wielkim zniecierpliwieniem czekam na wiosnę, gdy w sklepach i na bazarkach jest pełno sałaty, rzodkiewek, szczypiorku czy rabarbaru. Na łąkach można znaleźć pokrzywy i mniszek lekarski.

Naleśniki najczęściej przygotowane są z serem białym na słodko, a ja bardzo lubię przygotowywać inne wersje np. z sałatą, pokrzywą czy rabarbarem, lubię jak moje dania są kolorowe.


A teraz przedstawię kilka propozycji na wiosenne naleśniki na słodko i na wytrawnie. Sprawdzą się na obiad, podwieczorek i kolację.

1. Wiosenne naleśniki z zieloną sałatą, twarożkiem i jajkiem.

http://izabelawkuchni.blogspot.com/2016/04/wiosenne-nalesniki-z-zielona-saata.html

 

 2.  Naleśniki z musem z rabarbaru i syropem z mniszka.

  http://izabelawkuchni.blogspot.com/2016/04/nalesniki-z-musem-z-rabarbaru-i-syropem.html




3. Pokrzywowe naleśniki z twarożkiem i jajkiem.

http://izabelawkuchni.blogspot.com/2016/04/pokrzywowe-nalesniki-z-twarozkiem-i.html



Miłych inspiracji życzę:)












8 komentarzy:

  1. Jakie pyszne naleśniczki :) Chętnie bym posmakowała takiego pokrzywowego :) Takich jeszcze nie próbowałam i zjadłabym z przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam spróbować:) Ja je uwielbiam, ale trzeba lubić smak pokrzywy:)

      Usuń
  2. Pierwszą wersję chętnie bym zjadła -:)

    OdpowiedzUsuń