środa, 16 maja 2018

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem.

Uwielbiam połączenie warzyw i tuńczyka. A teraz warzywa są już naprawdę smaczne i smakują ,,warzywami'', warto więc po nie sięgać. Na lekki obiad lub kolację polecam Wam takie nadziewane serem, tuńczykiem i warzywami pomidory, żeby było lekko i zdrowo zamiast majonezu użyłam jogurt naturalny. Spróbujcie koniecznie, a przekonacie się, że będzie pysznie. Zapraszam :)







Składniki:
4 duże pomidory
1 kulka sera mozzarella (125 g )
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Master Tuńczyk
kilka liści zielonej sałaty
kilka rzodkiewek
1 ogórek gruntowy
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
szczypiorek według uznania

Wykonanie:

1. Pomidory myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środek. Środek dokładnie osuszamy.

2. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, siekamy drobno. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy. Sałatę płuczemy i osuszamy, następnie rwiemy na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki kroimy w małą kostkę. Ser mozzarella również kroimy w małą kostkę.

3. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomidory. Całość posypujemy szczypiorkiem.

4. Podajemy i smacznego życzę.



 Przepis bierze udział w akcji kulinarnej na Durszlaku: Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes.

Zachęcam Was do udziału w konkursie www.konkurstunczyk.eu

 #MasterTuńczyk

Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

4 komentarze: