czwartek, 16 lutego 2017

Śniadaniowy omlet z dżemem Łowicz.

Pierwszy raz przygotowałam omlet na słodko. Wyszedł pyszny i puszysty, idealny dla wielbicieli słodkich śniadań. Wyśmienicie smakuje z dżemem z rokitnika od Łowicz. Omlet polecam na leniwe spokojne śniadanie. Zapraszam:)








Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!


Składniki:

Masa jajeczna:
4 jajka
2 płaskie łyżeczki cukru
1 łyżeczka masła
2 łyżki mleka
szczypta soli

Dodatkowo:
1 łyżka masła
2 łyżki dżemu z rokitnika od ŁOWICZ

Wykonanie:

1. Jajka roztrzepujemy z cukrem, solą i mlekiem. Następnie dodajemy masło pokrojone w małą kostkę.

2. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy podważając brzegi, aż masa jajeczna dobrze się zetnie. Następnie omlet zsuwamy z patelni na talerz i stroną jeszcze nie usmażoną zsuwamy na patelnię i dosmażamy.

3. Gotowy omlet zsuwamy na talerz, nakładamy dżem i podajemy.

4. Smacznego.

6 komentarzy:

  1. Pyszne śniadanko. Mnie też bardzo posmakowały te dżemy. Będę je teraz kupowała. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Małgosia:) Dżemy i ja uwielbiam. Są bardzo pyszne. Od tego konkursu moje ulubione:)

      Usuń
  2. Taki omlecik to chętnie bym zjadła. :-) Pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń