Prosta i szybka w wykonaniu surówka z sezonowych warzyw. Do wykonania w 10-15 minut. Chrupiąca. Idealna jako dodatek do drugiego dania. Zamiast sosu sałatkowego możemy użyć oliwy i ulubionych ziół.
Potrzebujemy:
2 średnie kalarepki ( najlepiej takie młode )
2 pomidory
2 ogórki zielone ( gruntowe )
ulubiony sos sałatkowy
Wykonanie pysznej surówki z kalarepki:
1. Warzywa myjemy i osuszamy. Kalarepki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórka obieramy i razem z pomidorem kroimy w małą kostkę.
2. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, mieszamy go z warzywami, odstawiamy na chwilę żeby surówka się ,,przegryzła''. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Używamy dowolnego sosu sałatkowego.
Pomidory można osączyć na sicie z nadmiaru wody.
Wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńSurówka wygląda apetycznie takiej jeszcze nie robilam
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
Usuń