piątek, 6 kwietnia 2018

Pasta z jajek i serka topionego.

Witajcie :) Dzisiaj polecam Wam pyszną domową pastę do pieczywa. Ja bardzo lubię takie pasty, są bardzo wydajne i ważne, że takie domowe i wiadomo z czego są zrobione. Do tej pasty koniecznie użyjcie serka topionego szczypiorkowego, taki będzie najlepszy. Dodam, że musztarda nadaje paście ostrości. Pastę najlepiej podać  ze świeżym chrupiącym pieczywem i filiżanką ulubionej herbaty. Zapraszam :)







Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
20 dag serka topionego szczypiorkowego
2 łyżki majonezu
pół pęczka szczypiorku
2 łyżeczki musztardy
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku

Wykonanie:

1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.

2. W misce rozcieramy serek topiony z majonezem, dodajemy jajka, szczypiorek i musztardę, mieszamy do dokładnego połączenia się składników przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

4. Smacznego życzę.

6 komentarzy: