niedziela, 29 stycznia 2017

Banany smażone z bakaliami i nutką cynamonu.

Takie banany można przygotować na deser lub podwieczorek. Są bardzo słodkie, ale też bardzo pyszne. Można je przygotować dosłownie w 10 minut. Do deseru użyłam wspaniałych produktów, które otrzymałam od HELIO. Użyłam rodzynek sułtańskichsuszonych moreliżurawiny suszonej, które pochodzą z serii HELIO natura. Zapewniam, że na taki deser każdy łasuch się skusi. Zapraszam:)






Składniki:
8 małych bananów
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
4 łyżki rodzynek
kilka sztuk suszonych moreli
4 łyżki żurawiny suszonej
cynamon mielony według uznania

Wykonanie:

1. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści, następnie dodajemy obrane banany, smażymy na małym ogniu, aż banany się lekko zrumienią, banany podczas smażenia często obracamy.

2. Pod koniec smażenia do bananów dodajemy bakalie i przesmażamy dosłownie kilka chwil, bakalie wtedy lekko napęcznieją.

3. Na talerze nakładamy gorące banany z bakaliami, oprószamy cynamonem według uznania i podajemy od razu gorące.

4. Smacznego.



4 komentarze: