Składniki:
Masa serowa:
25 sera białego półtłustego
2 jajka
1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
1 cukier waniliowy
5 dag masła lub margaryny
3 łyżki cukru
Dodatkowo:
1 wafelek smak czekoladowy
1 wafelek smak mleczny
masło lub margaryna do posmarowania kokilek
2 łyżki bułki tartej do obsypania kokilek
Wykonanie:
1. Ser biały, jajka, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę i budyń przekładamy do miski, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładką masę.
2. Kokilki smarujemy cieniutko masłem lub margaryną i obsypujemy bułką tartą.
3. Wafelki każdy osobno drobno kruszymy.
4. Na dno kokilek w równych porcjach wsypujemy pokruszony wafelek o smaku czekoladowym.
5. Następnie nakładamy do każdej kokilki masę serową.
6. Na masę serową wsypujemy pokruszony mleczny wafelek.
7. Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Upieczone serniczki będą lekko zrumienione i będą lekko odchodziły od ścianek kokilek.
8. Upieczone studzimy i podajemy.
9. Smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje takie jak na zdjęciu. Każdy wafelek ważył 50 g.
Pysznie wygląda taki deser :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńSmakowity deser z pysznym wafelkami:)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:)
UsuńA u mnie dziś jak na zlosc nie ma nic słodkiego a już mnie nosi Po co ja do ciebie wlazłam mmmmmm Pysznie Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAgnes zapraszam:)
UsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńTakie serniczki :D jak najbardziej jestem na tak :D
OdpowiedzUsuńNie ukrywam, że pyszne były:)
UsuńBardzo chętnie zjadła bym jedną porcję :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu zapraszam:)
UsuńO matko...ale pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuń...a jakie pyszne były:)
Usuń