Składniki:
Masa jajeczna:
4 jajka
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
1 łyżeczka masła
Warzywa:
20 dag mrożonego bukietu warzyw wiosennych
masło do smażenia
sól do smaku
Wykonanie:
1. Warzywa rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i smażymy do miękkości często mieszając. Przyprawiamy do smaku solą.
2. Jajka roztrzepujemy razem z pieprzem i solą do smaku, dodajemy pokrojone w kosteczkę masło. Następnie masę jajeczną wylewamy na warzywa i smażymy aż się zetnie, łopatką podważamy brzegi, żeby masa spływała, usmażony z jednej strony omlet zsuwamy na talerz i stroną niedosmażoną zsuwamy z powrotem na patelnie i dosmażamy.
3. Gotowy omlet przekładamy na talerz i podajemy.
4. Smacznego.
Bardzo smaczny omlecik Izabelko :) mniamm.
OdpowiedzUsuńDzięki Małgosia, nie ukrywam, że było pysznie:)
UsuńPysznie wygląda kochana :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko:)
UsuńBardzo smakowity omlet wyszedł :D
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:)
UsuńPysznie wygląda ten omlecik. :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń