Taki kompot z suszu ma swój wyjątkowy smak. Przygotowany na kolację Wigilijną smakuje najlepiej. My czekamy na niego cały rok. Ja uwielbiam wyjadać z niego owoce. Swój kompot przygotowałam z mieszanki suszonych owoców , które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy od HELIO . W mieszance znajdowały się śliwki, jabłka, gruszki, morele i daktyle. Wszystkie suszone owoce są bardzo wysokiej jakości i takie...słodziutkie. Zapraszam:)
Składniki:
30 dag suszonych owoców
2 litry wody gorącej wody
kawałek kory cynamonu
miód prawdziwy do smaku
cukier trzcinowy do smaku
Wykonanie:
1. Owoce suszone przekładamy do garnka, dodajemy cynamon, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości owoców.
2. Kompot słodzimy do smaku miodem i cukrem trzcinowym. Przykrywamy i odstawiamy na około 10 minut, żeby nabrał aromatu.
3. Kompot jest gotowy do podania. Przed podaniem można przecedzić.
4. Smacznego.
u mnie również dziś był już kompocik :) Uwielbiam !
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Taki kompot jest najlepszy. Również pozdrawiam:)
UsuńU nas w domu nie praktykuje się robienia kompotu z suszu, ale to bardzo fajna tradycja i na pewno smaczna :)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam taki kompot:)
UsuńBardzo lubię jego smak :-)
OdpowiedzUsuńJa też:)
UsuńPysznie ja zawsze :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDzięki Asia i również pozdrawiam:)
UsuńUwielbiam! <3 Pyszny i aromatyczny kompocik :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńKompocik wygląda przepysznie ^.^
OdpowiedzUsuń:):):)
Usuń