piątek, 9 grudnia 2016

Wigilijny kompot z suszu.

Taki kompot z suszu ma swój wyjątkowy smak. Przygotowany na kolację Wigilijną smakuje najlepiej. My czekamy na niego cały rok. Ja uwielbiam wyjadać z niego owoce. Swój kompot przygotowałam z mieszanki suszonych owoców , które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy od HELIO . W mieszance znajdowały się śliwki, jabłka, gruszki, morele i daktyle. Wszystkie suszone owoce są bardzo wysokiej jakości i takie...słodziutkie. Zapraszam:)












Składniki:
30 dag suszonych owoców
2 litry wody gorącej wody
kawałek kory cynamonu
miód prawdziwy do smaku
cukier trzcinowy do smaku

Wykonanie:

1. Owoce suszone przekładamy do garnka, dodajemy cynamon, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości owoców.

2. Kompot słodzimy do smaku miodem i cukrem trzcinowym. Przykrywamy i odstawiamy na około 10 minut, żeby nabrał aromatu.

3. Kompot jest gotowy do podania. Przed podaniem można przecedzić.

4. Smacznego.


12 komentarzy: