A może zamiast ciasta na świąteczny stół przygotować takie oto batoniki? Pyszne, czekoladowe, mleczne i pełne wspaniałych bakalii. Przygotujcie je, a na pewno nie pożałujecie...uważam, że za bardzo kuszą. Masa jest tak pyszna, że można ją wyjadać łyżeczką prosto z garnka. Do ich przygotowania użyłam orzechów laskowych i żurawiny suszonej , które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy od HELIO . Z produktów jestem bardzo zadowolona, ponieważ są bardzo wysokiej jakości. Zapraszam:)
Składniki:
40 dag mleka w proszku
250 ml zimnej wody
250 ml cukru
4 łyżki kakao
25 dag margaryny ,, Kasi''
10 dag żurawiny suszonej
10 dag orzechów laskowych
Wykonanie:
1. Wodę, margarynę, kakao i cukier przekładamy do garnka. Następnie gotujemy aż składniki się połączą. Masa powinna być jednolita. Studzimy często mieszając.
2. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i bakalie, energicznie mieszamy.
3. Masę czekoladową wykładamy do foremki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.
4. Po tym czasie kroimy w podłużne batony i podajemy.
5. Smacznego.
Batoniki wyglądają bardzo smacznie :) zdjęcia prześliczne ^.^
OdpowiedzUsuńDziękuję:):):):)
UsuńPyszne batoniki :) Zjadła bym takiego.Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Zapraszam:) I również pozdrawiam:)
UsuńŚwietne i bardzo smakowite batoniki :) Chętnie skosztowałabym choć kawałeczek ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam:)
UsuńMniam! jakie fajne te batoniki
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńWspaniałe batoniki Izunia :) z chęcią bym takiego zjadła :)
OdpowiedzUsuńAsia częstuj się:)
UsuńMniam jakie pyszności :-) częstuje się :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko dziękuję i częstuj się:)
Usuń...i to się nazywają porządne batoniki :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak:)
Usuń