Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki krupczatki
pół szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki wiórek kokosowych
20 dag masła
pół szklanki rodzynek
2 jajka
pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
5 dag mlecznej czekolady
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
Wykonanie:
1. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki. Następnie ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.
2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.
3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Upieczone ciasteczka studzimy.
4. Podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Muszą być pycha
OdpowiedzUsuńSą pyszne :)
UsuńPysznie się zapowiadają :) Podkradam kilka :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuń