piątek, 12 maja 2017

Kasza kuskus z bakaliami.

Taka kasza to dobre rozwiązanie na zdrową przekąskę. Jest bardzo sycąca i pełna bakalii. Do przygotowania dosłownie w 15 minut, ponieważ nie trzeba jej gotować, wystarczy kaszę zalać gorącym mlekiem, przykryć i odstawić. Dodam, że jest idealna na podwieczorek. Zapraszam:)







 

Składniki:
1 szklanka kaszy kuskus
1 szklanka mleka
pół szklanki rodzynek
4 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżki berberysu suszonego
miód ( syrop ) z mniszka lekarskiego do smaku

Wykonanie:

1. Kaszę i wiórki kokosowe wsypujemy do miski. Mleko zagotowujemy, następnie zalewamy nim kaszę i przykrywamy talerzem lub pokrywką i odstawiamy do napęcznienia kaszy i wchłonięcia przez nią całego mleka.

2. Następnie do kaszy dodajemy miód i pozostałe bakalie, następnie dokładnie mieszamy.

3. Tak przygotowana kasza jest gotowa do podania.

4. Życzę smacznego.




9 komentarzy: