Składniki:
1 szklanka kaszy kuskus
1 szklanka mleka
pół szklanki rodzynek
4 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżki berberysu suszonego
miód ( syrop ) z mniszka lekarskiego do smaku
Wykonanie:
1. Kaszę i wiórki kokosowe wsypujemy do miski. Mleko zagotowujemy, następnie zalewamy nim kaszę i przykrywamy talerzem lub pokrywką i odstawiamy do napęcznienia kaszy i wchłonięcia przez nią całego mleka.
2. Następnie do kaszy dodajemy miód i pozostałe bakalie, następnie dokładnie mieszamy.
3. Tak przygotowana kasza jest gotowa do podania.
4. Życzę smacznego.
Wspaniała i smaczna propozycja -:)
OdpowiedzUsuńMniam, alez pyszna ta kaszka
OdpowiedzUsuńDzięki Marta.:)
UsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńTaka wersja kuskusu kojarzy mi się z wakacjami w Maroku:)
OdpowiedzUsuńTo super:)
UsuńBardzo apetycznie wygląda :) A z tym syropem z mniszka musi smkować bajecznie :) Daj troszkę ;)
OdpowiedzUsuńAniu bardzo pysznie smakuje:)
Usuń