wtorek, 21 lipca 2020

Owsianka z frużeliną wiśniową i waflami

Pięknie podane śniadanie to pyszne śniadanie. Miło jest zacząć dzień z pysznym i zdrowym śniadaniem. U mnie owsianka bez gotowania, taka zalewana gorącym mlekiem, uwielbiam ją. Podana z frużeliną wiśniową, listkami pachnącej melisy cytrynowej i waflami ryżowymi w czekoladzie. Pycha...najlepsze śniadanie na świecie. Zróbcie :) Będzie pysznie :)

Owsiankę przygotowałam z produktów od marki Kupiec. Te wafle w czekoladzie są pyszne. Polecam je :)









Potrzebujemy:

Na owsiankę:
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych od Kupiec
1 szklanka mleka

Na frużelinę:
1 szklanka wydrylowanych wiśni
2 łyżki cukru brzozowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
odrobina zimnej wody

Dodatkowo:
listki melisy do dekoracji
opakowanie wafli ryżowych w czekoladzie od Kupiec


Wykonanie pysznej owsianki:


1. Owsianka: Płatki owsiane wsypujemy do miseczki. Mleko zagotowujemy. Zalewamy nim płatki, przykrywamy talerzykiem i zostawiamy do napęcznienia na 15 minut.

2. Frużelina: Wiśnie i cukier brzozowy przekładamy do garnka i podgrzewamy aż puszczą sok. W niewielkiej ilości zimnej wody rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną, wlewamy do wiśni i zagotowujemy mieszając. Frużelinę studzimy.

3. Podanie: Na owsiankę nakładamy frużelinę wiśniową, dekorujemy listkami melisy, podajemy z waflami. Smacznego życzę.


Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 1 większa porcja lub 2 mniejsze.

  #kupiec #zdrowaradosczycia #ambasadorkupiec

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz