Potrzebujemy:
4 jajka
1 łyżka masła 82 %
sól do smaku
pieprz kolorowy mielony do smaku
2 łyżki mleka
szczypiorek siekany według uznania
koperek siekany według uznania
kilka wafli ryżowych od Kupiec
Wykonanie pysznej jajecznicy:
1. Jajka wbijamy do miseczki, wlewamy mleko, dodajemy sól i pieprz do smaku, roztrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka i smażymy mieszając aż się zetną. Ja lubię taką dobrze wysmażoną jajecznicę, ale smażymy tak jak lubimy. Na koniec dodajemy koperek i szczypiorek i mieszamy.
2. Na wafle ryżowe nakładamy po porcji jajecznicy, posypujemy jeszcze dodatkowo koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy.
Moje rady:
Porcja dla dwóch osób.
Można zrobić z większej porcji.
#kupiec #zdrowaradosczycia #ambasadorkupiec
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz