Kto chce porcyjkę pysznego deseru z malinami prosto z krzaczka i z domową kruszonką. Pewnie łatwiej byłoby kupić zwykłe ciastka i je skruszyć, ale zapewniam Was taka kruszonka jest bardzo pyszna i dziecinnie prosta w wykonaniu, a jak pachnie w całym domu podczas pieczenia...mniam. Zapraszam:)
Składniki:
Kruszonka:
10 dag mąki tortowej
5 dag masła
5 dag cukru
Dodatkowo:
40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
2 szklanki świeżych malin
ewentualnie cukier puder do smaku
Wykonanie:
1. Kruszonka: Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców
aż powstaną małe grudki, następnie wkładamy ją do lodówki na około 30
minut. Po tym czas rozsypujemy ją na blaszkę wyłożoną papierem do
pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez
około 20-25 minut. Podczas pieczenia kruszonkę często mieszamy.
Upieczoną dokładnie studzimy i przesypujemy do 4 szklanek lub słoiczków.
2. Jogurt: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, połowę mieszamy z jogurtem lekko rozcierając, ewentualnie dodajemy cukier puder do smaku. Malinowy jogurt rozlewamy na kruszonkę. Dekorujemy pozostałymi malinami i podajemy.
3. Smacznego życzę.
Pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńBardzo apetyczny deser :) Lubię takie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i nie ukrywam, że było pysznie :)
UsuńSuper apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
Usuń