wtorek, 28 marca 2017

Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami.

Na Wielkanocne śniadanie polecam przygotować takie nadziewane jajka. Przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. A jak lubicie pieczarki to na pewno Wam posmakują. Do przyprawienia jajek użyłam białego pieprzu mielonego, który otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam :)








Składniki:
6 jajek
20 dag marynowanych pieczarek
2 łyżki majonezu
natka pietruszki według uznania
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.

2. Pieczarki dokładnie odsączamy z zalewy ( kilka malutkich odkładamy do dekoracji ) i razem z żółtkami kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich majonez i drobno pokrojoną natkę pietruszki ( odrobinę odkładamy do dekoracji ), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3. Połówki jajek napełniamy farszem, dekorujemy małymi pieczarkami i posypujemy natką pietruszki.

4. Przed podaniem można schłodzić w lodówce.

5. Smacznego.



4 komentarze:

  1. Wow! Izunia! Jaka pychotka i jak ślicznie się prezentują :-) Skorzystam z pomysłu jak będę na Święta u Teściowej. :-)

    OdpowiedzUsuń