środa, 4 listopada 2015

Kotlety mielone z natką pietruszki.

Kotlety mielone niby są banalne,ale wystarczy coś do nich dodać i już mamy inny smak.Ja do swoich dodałam pieprz biały mielony  i suszoną natkę pietruszki   firmy SKWORCU .
Dzięki tym przyprawom mięso wyszło bardzo aromatyczne.Zapraszam:)





Składniki:
50 dag surowej szynki wieprzowej
1 bułka namoczona i odciśnięta
2 jajka
pieprz biały mielony
sól do smaku
3 łyżeczki suszonej natki pietruszki
bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie:
1.Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy,następnie mielimy w maszynce.Do zmielonego mięsa wbijamy jajka,dodajemy natkę pietruszki,przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.Następnie dokładnie masę mięsną mieszamy.
2.Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron.Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.
3.Smacznego.

6 komentarzy:

  1. Od jakiegoś czasu zawsze już dodaje pietruszkę :) Najlepiej z nią mi smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też lubię dodać coś zielonego ale córa kręci nosem :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zawsze robię dwie porcje mielonych,dla córek osobno bez dodatków:)

      Usuń