czwartek, 19 listopada 2015

Jabłka pod kruszonką z musli.

Kruszonka z dodatkiem musli-czemu nie?. Taki deser jest pyszny i pachnący.Uwielbiam desery z dodatkiem cynamonu.Zapewniam,że nie można się od niego oderwać.Do przygotowania kruszonki użyłam musli tradycyjnego i cynamonu cejlońskiego mielonego od  SKWORCU  .Zapraszam:)




Składniki:
 około 50 dag jabłek
  cynamon cejloński mielony  według uznania
masło do posmarowania formy

kruszonka:
1 kopiasta szklanka mąki tortowej
pół szklanki cukru trzcinowego
10 dag masła lub margaryny
1 szklanka musli

Wykonanie:
1.Jabłka myjemy,osuszamy i obieramy,następnie usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na mniejsze części.Jabłka układamy w formie żaroodpornej posmarowanej masłem.Jabłka posypujemy cynamonem według uznania.
2. Mąkę,cukier i masło przekładamy do miski,następnie rozcieramy opuszkami palców,aż powstaną małe grudki.Na koniec wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.
3. Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.
4.Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz