wtorek, 3 listopada 2015

Ciasteczka z musli i cukrem trzcinowym.

Te ciasteczka są bardzo pyszne,takie lekko chrupiące.Polecam upiec na podwieczorek,zapewniam,że każdy się na nie skusi.Do ich upieczenia użyłam musli tropikalne od SKWORCU
To musli jest bardzo pyszne w jego składzie oprócz trzech rodzai płatków jest dużo suszonych jagód goji,rodzynek,żurawiny,chipsów kokosowych.Z przepisu wychodzi około 20 sztuk ciastek.Zapraszam:)





Składniki:
 Ciasto:
2 szklanki mąki tortowej
2 jajka
15 dag masła lub margaryny
1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru waniliowego
3 łyżki cukru trzcinowego
1 szklanka musli tropikalnego

dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy

Wykonanie:
1.Mąkę,cukier trzcinowy,cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypujemy do miski,następnie dodajemy masło i rozcieramy opuszkami palców,aż powstaną małe grudki.Następnie wbijamy 2 jajka i dodajemy musli.Zagniatamy ciasto.
2.Z ciasta odrywamy kawałki,toczymy kulki,spłaszczamy i formujemy ciasteczka.Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3.Ciasteczka pieczemy około 25 minut ,do zrumienienia.
4.Smacznego.




5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Bogusia:)
    Miło mi,że do mnie zajrzałaś:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciasteczka uwielbiam wszelakiej maści ;) :D Wyglądając smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń