środa, 11 listopada 2015

Czerwona kapusta duszona z jabłkiem.

Taka kapusta to idealny dodatek do drugiego dania.W tej wersji najbardziej smakuje mojej rodzinie.Najczęściej podaję ja z ulubionym mięsem i ziemniakami.Pyszna,pachnąca i pełna witamin.Zapraszam:)





Składniki:
1 główka czerwonej kapusty
1 kwaśne jabłko
masło do smażenia ( około 3 łyżki )
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1.Z kapusty usuwamy wierzchnie liście,następnie kapustę drobno kroimy,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości,gdy kapusta będzie miękka dokładnie odcedzamy.
2.Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,następnie razem z masłem dodajemy do kapusty i dusimy przez kilka minut.
3.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.
4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz