wtorek, 7 lipca 2015

Schab w sosie.

Pyszny i bardzo kruchy schab,aromatyczny sos.Możemy podać z ziemniaczkami lub makaronem.Pomysł na niedzielny obiad.Zapraszam.



Składniki:
 50 dag schabu
sól i pieprz do smaku
przyprawa do pieczeni
2 duże cebule
olej do smażenia
1 płaska łyżka mąki pszennej

Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry.Każdy plaster mięsa nacieramy przyprawą do gulaszu i odstawiamy na około pół godziny.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron.Przekładamy do garnka razem z olejem na którym się smażyło.
3. Cebule obieramy i kroimy w piórka,przekładamy do mięsa,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
4. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody,następnie wlewamy do mięsa,gotujemy do zgęstnienie sosu.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz