piątek, 10 lipca 2015

Czereśniowo-porzeczkowy kompot.

Uwielbiam gdy w lecie krzaczki uginają się od owoców. Można z nich przyrządzić same pyszności. Dziś ugotowałam pyszny owocowy kompot. Ja uwielbiam gorący, pełen aromatu. Zapraszam.




Składniki:
 2 kg czereśni
1 szklanka czarnej porzeczki
1 szklanka czerwonej porzeczki
woda
cukier do smaku

Wykonanie:
1. Owoce dokładnie oczyszczamy i płuczemy, następnie dokładnie osączamy z wody.
2. Przygotowane owoce przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości owoców. Dodajemy cukier do smaku i przykrywamy, odstawiamy na chwilę, żeby kompot nabrał aromatu.P o tym czasie kompot przecedzamy i podajemy, zimny lub gorący.
3. Zapraszam i smacznego życzę:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz