wtorek, 26 maja 2015

Miętowo-jabłkowy kompot.

Pyszny i pachnący miętą kompot.Ja bardzo uwielbiam takie smaki.Mięta i jabłka to bardzo pyszne połączenie.Zapraszam.




Składniki:
 pół kilo jabłek
kilka gałązek mięty
cukier do smaku
sok z cytryny

Wykonanie:
1. Jabłka umyć,osuszyć ,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze części.Skropić sokiem z cytryny.
2. Gałązki mięty opłukać.
3. Do garnka dać jabłka ,gałązki mięty,zalać gorącą wodą,około 3-4 szklanki. Gotować kilka minut na małym ogniu. Posłodzić do smaku.
4. Ugotowany kompot przykryć pokrywką i odstawić żeby naciągnął aromatu. Przed podaniem można przecedzić.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz