poniedziałek, 11 maja 2015

Kompot z rabarbaru.

O tej porze roku u mnie nie może zabraknąć pysznego kompotu z rabarbaru.Ja najbardziej lubię pić gdy kompot jest gorący.Zapraszam.




Składniki:
 pół kilo rabarbaru
cukier do smaku
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
1 łyżka prawdziwego miodu

Wykonanie:
1. Rabarbar oczyszczamy,myjemy i kroimy na mniejsze kawałki,następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą ( około 2 litry ).
2. Następnie gotujemy do miękkości.Gdy rabarbar będzie miękki do kompotu dodajemy miód,cukier waniliowy i cukier do smaku.Mieszamy.
3. Następnie kompot przykrywamy i odstawiamy na chwilę,żeby nabrał aromatu.
4. Przed podaniem przecedzamy.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz