piątek, 29 maja 2015

Muffinki jogurtowo-jagodowe.

Pyszne i puszyste,pachnące jagodami.Do ich upieczenia możemy użyć borówek lub jagód kamczackich ,ja użyłam jagód prosto z krzaczka.Z porcji wyszło mi 12 sztuk.Zapraszam.




Składniki:
 3 jajka
1 szklanka cukru
12,5 dag masła lub margaryny
20 dag jogurtu naturalnego
półtorej szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

dodatkowo:
1 szklanka jagód kamczackich lub borówek (u mnie jagody)
cukier puder do posypania

Wykonanie:
1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać,dodać jogurt,mąkę i proszek do pieczenia,dokładnie utrzeć.
2. Wsypać jagody i wymieszać.
3. Ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
4. Upieczone ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz