Witam Was cieplutko :)
Na ciasto:
3 jajka
2 szklanki mąki tortowej
1 szklanka mleka
2 łyżki bułki tartej
3 łyżki kakao
1 szklanka cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
masło do posmarowania formy
bułka tarta do posypania formy
cukier puder do posypania ciasta
Wykonanie pysznej kakaowej babki:
1. Mleko z kakao przekładamy do garnka i zagotowujemy. Następnie studzimy.
2. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy na puszystość. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, bułkę tartą i mleko z kakao. Dokładnie miksujemy
3. Ciasto przekładamy do foremki na babkę posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
4. Babkę pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczoną. Upieczoną lekko studzimy i jeszcze ciepłą wyjmujemy z formy.
5. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem i kroimy. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Babkę można pokroić na około 12 porcji.
U mnie poszła by na pniu ;-D
OdpowiedzUsuńSuper :)
UsuńUwielbiam takie szybki ciasta zwłaszcza czekoladowe ! Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
UsuńTakie babeczki uwielbiam ;) :D
OdpowiedzUsuńChetnie zjadła bym do kawki :)
OdpowiedzUsuńamazing post dear :)
OdpowiedzUsuńdo you want do follow each other?
xoxo Buba
https://bubasworld.blogspot.com/