Dzień Dobry w bardzo deszczowy poniedziałek :)
Potrzebujemy:
Na ciasto:
półtorej szklanki mąki tortowej
20 dag masła lub margaryny
2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )
pół szklanki cukru pudru
1 jajko
2 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
Dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy
Wykonanie pysznych ciasteczek budyniowych:
1. Składniki na ciasto przekładamy do miski.
2. Następnie zagniatamy ciasto.
3. Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego.
4. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Między kulkami zachowujemy odstępy ponieważ urosną.
5. Pieczemy do zrumienienia przez około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni.
6. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 2 blaszki ciasteczek.
fajne są te ciasteczka
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńTak zachęcasz, że aż czuję ich smak ;-D
OdpowiedzUsuńPolecam upiec :)
UsuńUwielbiam takie łakocie :)
OdpowiedzUsuńSuper :)
UsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńOh... i kolejne ciasteczka również smakowicie wyglądają ^_^
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :) Najlepsze :)
Usuń