Witajcie :) Dzisiaj polecam Wam pyszną domową pastę do pieczywa. Ja bardzo lubię takie pasty, są bardzo wydajne i ważne, że takie domowe i wiadomo z czego są zrobione. Do tej pasty koniecznie użyjcie serka topionego szczypiorkowego, taki będzie najlepszy. Dodam, że musztarda nadaje paście ostrości. Pastę najlepiej podać ze świeżym chrupiącym pieczywem i filiżanką ulubionej herbaty. Zapraszam :)
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
20 dag serka topionego szczypiorkowego
2 łyżki majonezu
pół pęczka szczypiorku
2 łyżeczki musztardy
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
Wykonanie:
1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
2. W misce rozcieramy serek topiony z majonezem, dodajemy jajka, szczypiorek i musztardę, mieszamy do dokładnego połączenia się składników przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
4. Smacznego życzę.
Pyszna pasta i ślicznie ten wygrany czajniczek się tu prezentuje ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPyszny pomysł na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu :)
UsuńNa kanapeczki wręcz idealna :D
OdpowiedzUsuńBardzo polecam :)
Usuń